maanantai 25. toukokuuta 2015

Epäaidot epäeläjät

Ai mikä sai tarttumaan näppikseen ja kirjoittamaan tänne pitkän tauon jälkeen? Ympäröivä maailma kaikkine epätäydellisyyksineen. Tyhmyys, joka ei tietenkään ole minun vaan muiden. Rohkeus? Tuskin sentään. Turhautuminen? Aivan varmasti.

Pidemmittä puheitta käyn ensin suvereenisti muiden bloggaajien ja somettajien kimppuun. Täysin vailla estoja asian suhteen. Ei varmasti viisasta, mutten ole kovin viisaana näissä asioissa itseäni pitänytkään. Kyllä tähän maahan räkytystä mahtuu. Viisaus käytetään sitten niihin oikeasti tärkeisiin asioihin - ei blogissa pätemiseen.

Mutta hei, tiedättehän nämä nykyajan bloggarit? Umpipositiivisia elämäntapablogeja, life coachingia, ruokakikkailua, sisustamista ja sitä perkeleen joogaa sadassa eri muodossa ja eri paikassa. Istuen, seisten, vedessä, matolla, maalla ja ilmassa. Omassa olohuoneessa ja kaupungin puistossa. Ja joka kerta kuvaa twitteriin tai faceen. Oon taas ihan hitokseen parempi ihminen näättekö! Juntit...

Joka tuutista tulee ulos, miten juuri tänään voit olla parempi ihminen ja alkaa elää hetkessä. Voimautumista. Innovatiivisuutta. Flowta. Anteeksiantoa itselle (ei tietenkään muille). 

Näennäistä nöyryyttä ja hitokseen rahanmenoa, jotta voit näyttää sopivan vaatimattomalta kalliissa releissä. Satasen maksaneet keltaset kumpparit, toinen satanen farkkuihin, pari satasta villapaitaan ja yksi huntti sadetakkiin. Muista uusia rillit ajantasalle, vaikket rillejä tarttiskaan. Mutta hei, tuntuu hyvältä ja näyttää vielä paremmalta. Oot ihana ja aivan mahtava tyyppi just tollasena kun oot!

Jokainen hakee minuuttaan ja hyvää oloaan kovaan ääneen. Ja samaan aikaan päivittää someen latteita ja kaiken lisäksi jonkun aivan muun keksimiä viisauksia vakuuttaen, miten tää on nyt se juttu ja miten on tullut löydettyä jotain uniikkia. No joo, sama naama peilissä kuin kymmenet vuodet aiemminkin, mutta kai siitäkin voi joku kovat kicksit yhtäkkiä saada. 

Vältetään uhriutumista, mutta samaan aikaan kilpaa pengotaan olemattomia lapsuuden traumoja ja haetaan syytä muista omaan olotilaan, joka on sopivasti huono, jos on tarjolla trendikäs itsensätutkiskelukurssi ja taas hiton hyvä, jos tarjolla on näkyvyys somessa.

Puolustetaan vähäosaisia ja maahanmuuttoa, mutta vain teoriassa. Tosielämässä ei käsiä haluta liata ja silti omatunto suorastaan häikäisee puhtaudellaan. Pariin adressiin vaan nimi ja Dalai Lama-aforismi faceen ja taas potkii hyvin. Mielessä ei käy edes hetken, että sen törkeän ylihintaisen lifcoaching-kurssin hinnan voisi vaikka tyrkätä jollekin oman kaupungin vähävaraiselle yksinhuoltajalle. Ihan hei aivokuollut ajatuskin. Se varmaan kuitenkin ryyppäisi ne rahat.

Just niin ja haista itte.